Έξαρση της εγκληματικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης

Έξαρση της εγκληματικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 16127/11.05.2011

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Σε έξαρση βρίσκεται η εγκληματικότητα στο νομό Θεσσαλονίκης με τους κατοίκους να ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλειά τους. Τα κρούσματα είναι έντονα και οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν την κατάσταση και ζητούν ενίσχυση των περιπολιών. Η εικόνα σε συνοικίες και δρόμους είναι επικίνδυνη. Κρούσματα μικροεγκληματικότητας (κλοπές και διαρρήξεις) καταγράφονται σχεδόν καθημερινά, ενώ έντονη αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και σε κρούσματα πορνείας. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν κατά τις βραδινές ώρες και ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Το κλίμα φόβου είναι διάχυτο και η Κυβέρνηση εμφανίζει αδυναμία στον τομέα της αντιεγκληματικής πολιτικής και δεν έχει ενεργήσει για την καταπολέμησή της. Σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης βασιλεύει ο φόβος και οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση αυτή. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι δήμοι, αλλά και τα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να μπει φρένο στην εγκληματικότητα και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να περιοριστεί η εγκληματικότητα και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στο Νομό Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου